04 liepos, 2013

Ryuho Okawa apie Europos Sąjungą: ES šalys turi tapti nepriklausomomis


Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos (ES) vadovų ir
ministrų tarybai, prasidėjo 2013 m. liepos 1-ąją ir tęsis visą pusmetį. Daugiau nei pusamžį gyvuojanti Europos Sąjunga yra daug diskusijų kelianti institucija, kurią vieni palaiko, o kiti yra gerokai prieš. Šioje straipsnių serijoje supažindinu su Mokytojo Ryuho Okawos nuomone Europos Sąjungos ir jos finansinės sistemos atžvilgiu. Šią nuomonę jis išsakė 2012 metų vasarą, kai Graikiją - vieną iš ES narių, kamavo itin stiprūs finansiniai sukrėtimai.



Nepriklausomybės svarba Europos Sąjungos šalių sėkmei

Kiekvienai Europos Sąjungos (ES) šaliai reikia siekti savo idealo. Tą labai gerai suprato buvusi UK Ministrė Pirmininkė Margaret Thatcher (Tečer). Ji priešinosi savo šalies finansų sistemos pajungimui į Europos Sąjungos sistemą. Margaret Thatcher (Tečer) žinojo, jog jos šalis bus prarasta, jei ji praras galią valdyti savo finansų sistemą. Finansų sistema jos šaliai buvo labai svarbi, nes nuo to priklausė ar šalis liks nepriklausoma, ar ne. Nepriklausoma šalis pati gali nuspręsti išleisti savo pinigus, padididnti arba sumažinti jų kiekį apyvartoje. Tačiau Europos Sąjungos sistemoje taip nėra.

Dar 1992 metais numačiau Europos Sąjungos griuvimą ir pritariau Margaret Thatcher (Tečer) nuomonei.
“Tapkite nepriklausomomis” yra tai, ką norėčiau pasakyti kiekvienai Europos Sąjungos šaliai. Būkite nepriklausomos ekonomikos ir politikos srityse. Nepriklausoma šalis gali sukurti draugiškus santykius su kitomis šalimis. Jei šalis yra priklausoma, jai sudėtinga palaikyti gerus santykius su kitomis šalimis. Tą patį būtų galima pasakyti ir apie kiekvieną žmogų. Jei žmogus yra nepriklausomas, jam kur kas lengviau palaikyti gerus santykius ir draugauti su įvairiais žmonėmis. Tačiau jei jis nėra laisvas, tuomet jo gyvenimas priklauso nuo kitų malonės. Tai veda prie vienpusių santykių, kurie nieko gero neduoda nei vienai iš šalių.

Nepriklausomybė yra labai svarbi. Europos Sąjunga neturi ateities, todėl ES šalims rekomenduoju pakeisti savo mąstymą. Kiekviena iš ES šalių turėtų pasirūpinti pati savimi ir skintis kelią į geresnę ateitį. Taip turėtų mąstyti ES šalių lyderiai. Aš nesu Europos Sąjungos prezidentas ir nelabai galiu ką pakeisti, tačiau mano esminė rekomendacija ES šalims būtų  tokia - “tapkite nepriklausomomis”.


Straipsnių serijos pabaiga.

Straipsniui naudota medžiaga iš tiklalapio TheLibertyWeb