07 gegužės, 2014

Žmonijos misija - sukurti Utopiją Žemėje


Daugelis žmonių nors kartą gyvenime užduoda sau esminius egzistencinius klausimus, ieškodami savo gyvenimo prasmės, esmės, bei misijos. Tačiau turbūt nedaugelis susimąsto apie tai visos žmonijos mastu ar net dar plačiau. Japonų dvasinis Mokytojas Ryuho Okawa savo knygoje “Pakeiskite savo gyvenimą, pakeiskite pasaulį” ne tik kad apie tai mąsto, bet ir pateikia labai aiškų atsakymą:

 Manau, atėjo laikas dar kartą susimąstyti apie žmonijos misiją. Kodėl mums duotos skirtingos asmenybės? Kodėl turime gimti šiame pasaulyje, tobulinti čia savo dvasią ir grįžti į kitą pasaulį? Dievas sukūrė tokius visatos dėsnius, kurie leidžia suderinti du iš pirmo žvilgsnio konfliktuojančius tikslus. Tai yra nesibaigiančios evoliucijos tikslas ir nuostabios harmonijos kūrimo tikslas. Įgyvendinti praktikoje tuos tikslus ir laikytis tų dėsnių skirta žmonėms. Kad tai įvyktų, dėsniai visų pirma turėjo būti mums perduoti. Per visą žmonijos istoriją Didžioji dvasia siekė įtvirtinti Žemėje visatos Tiesą. Ši Tiesa yra ypatinga instrukcija, padedanti mums pažinti dėsnius, kurie leidžia realizuoti Žemėje evoliucijos ir harmonijos tikslus. Budistai šiuos dėsnius vadina dharma.
Atskiroms kiekvienos planetos dvasių grupėms Dievas pavedė įgyvendinti tam tikrų savo dėsnių rinkinį. Žemės gyventojai, kaip ir nesuskaičiuojama daugybė kitų visatoje egzistuojančių dvasinių grupių, atsako už savo dėsnių rinkinį.
Pagal Dievo nustatytus principus kiekviena dvasinė grupė yra savivaldi bendruomenė. Labiau evoliucionavusioms dvasioms, siekiančioms tapti Dievo Valios nešėjomis, Dievas patikėjo atsakomybę prižiūrėti ir vesti kitas dvasines grupes. Tokia sistema leidžia evoliucionavusioms dvasioms toliau augti, tobulėti ir artėti prie Dievo.
Visų planetų gyventojams buvo duota užduotis sukurti Utopiją ir įvairiausios būtybės deda milžiniškas pastangas, kad jų pasaulis nušvistų ir vystytųsi pagal Dievo dėsnius. Visi atitinkamos visuomenės individai atsakingi už Dangaus sukūrimą savo pasaulyje. Utopiją gali kurti visų profesijų ir visuomenės sluoksnių atstovai, kiekviena šeima gali tapti tobula Utopijos dalelyte.
Kaip įvairios Žemės šalys rungtyniauja tarpusavyje stengdamosi pirmauti vienoje ar kitoje srityje, taip ir kitos visatos civilizacijos siekia pažangos ir nori, kad jų planeta žibėtų skaisčiausiai iš visų.

Taigi Žemės žmonių rasės misija yra pasiekti didžiausią įmanomą pažangą ir tobulą harmoniją. Kad galėtume tai įvykdyti – sukurti Utopiją Žemėje ir kuo labiau atskleisti savo individualumą – turime dirbti kartu kaip sielos, kiekviena su savo skirtingais įgūdžiais ir asmenybe. Utopijos sukūrimas yra didžiausias mūsų visų tikslas.

Ištrauka iš Ryuho Okawos knygos “Pakeiskite savo gyvenimą, pakeiskite pasaulį”.