27 sausio, 2015

Vėžio priežastys ir išsigydymas



Savo knygoje “Healing Yourself” (“Savigyda”) Ryuho Okawa teigia, kad “žmonės, kurie suserga vėžiu, ilgą laiką mintyjo blogas mintis ir gyveno aikštingai. Tokių žmonių protai pilni neapykantos, pykčio, pavydo, nuoskaudų, šiurkščių žodžių ir kitokių agresyvių minčių, kurios siekia sunaikinti visą, kas juos supa.”
Viena pagrindinių vėžio priežasčių yra komplikuoti asmeniniai santykiai, kurie sukelia kančią ir vidinius konfliktus. Gyvenime gali pasitaikyti daugybę problemų, kurių atrodo neįmanoma išspręsti. Jeigu kovosite su šiomis problemomis ilgą laiką, labai tikėtina, kad susirgsite vėžiu. Tokiais atvėjais vertėtų prisiminti, kad viskas šiame pasaulyje yra laikina ir į problemas nežiūrėti per daug rimtai.

Štai kokius paprastus patarimus, Mokytojas Ryuho Okawa siūlo kaip priemonę vėžiui išsigydyti:

1. Būkite dėkingi. Visų pirma, būkite nuoširdžiai dėkingi. Žmonės, kurie stokoja dėkingumo, dažnai suserga vėžiu. Ypač tie, kurie nejaučia dėkingumo savo tėvams, turi didelę tikimybę susirgti vėžiu. Tokie žmonės nesuvokia, kiek daug yra skolingi savo tėvams; tėvų meilę ir rūpestį jie laiko savaime suprantamu dalyku ir dėl to nejaučia poreikio už tai dėkoti. Jei jau susirgote vėžiu, stiprinkite dėkingumą savo tėvams. Taip pat turite būti dėkingi ir žmonėms, kurie jus supa: savo šeimai, draugams, pažįstamiems, tikėjimo draugams. Tai labai svarbus požiūris ir praktika.

2. Apmąstykite praeities įvykius, už kuriuos esate atsakingi. Apmąstymai yra dar viena svarbi praktika. Žinoma, yra tokių įvykių, už kuriuos nesate tiesiogiai atsakingi. Pavyzdžiui, už šalies ar pasaulio ekonominę krizę, atsakomybę neša centrinio banko valdytojas arba Pasaulio Bankas, todėl už tai neturėtumėte prisiimti atsakomybės. Užteks, kad apmąstysite praeitį, savo atsakomybės ribose.

3. Atkurkite gerus santykius su kitais, ir melskitės už laimę tų, su kuriais nesutariate. Jeigu nesutariate su kuo nors, yra svarbu susitaikyti. Jei to padaryti neišeina, tuomet nuoširdžiai melskitės. Pavyzdžiui, galite mintyse atsiprašyti: „Atleisk man už šiurkštumą. Peržengiau ribas ir tave įskaudinau. Dėl to labai apgailestauju.“ Arba galite melstis už laimę to žmogaus, su kuriuo nesutariate. Taip jūs praktikuosite dėkingumą, apmąstymus ir maldą.

4. Šypsokitės. Galiausiai, dažniau šypsokitės. Šypsena gali išgydyti vėžį, todėl kuo daugiau šypsokitės. Šypsena vėžiui yra “sidabro kulka”. Šypsena – tai meilės dovana kitiems. Šypsotis nieko nekainuoja. Gyvenime nutinka visko. Gali tekti patirti nepakeliamą skausmą ir kančias. Tačiau, kaip bebūtų, susitelkite į laimę ir šypsokitės. Būkite dėkingi už tai, kas jums jau duota. Nežiūrėkite į tai, ko stinga.
Taigi, pirmiausia būkite dėkingi, ypač savo tėvams, ir apmąstykite savo mintis bei veiksmus. Jeigu įmanoma, susitaikykite su visais žmonėmis. Jeigu tai neįmanoma, maldos metu atsiprašykite jų savo mintyse. Na ir galiausiai, visuomet šypsokitės.

Naudokite šiuos patarimus, kad įveikti vėžį. Galbūt sunku tuo patikėti, tačiau iš tikro jie yra kur kas efektyvesni, nei gydytojų paskirti vaistai. Taipogi, jie nieko nekainuoja, todėl pamėginkite ir įsitikinkite patys.


Tikėkite, kad nėra ligos, kurios neįmanoma išgydyti!



Parengta remiantis Ryuho Okawos knyga “Healing Yourself” (“Savigyda”) ir
publikacijomis tinklaraštyje The Liberty web. 

Daugiau info galima rasti Ryuho Okawos knygoje “Stebuklingi būdai įveikti ligas” (Mijalba, 2016)

Informacija apie vėžio ligas pateikiama tinklalapyje Įveik Vėžį.