04 liepos, 2014

Ryuho Okawa – įvairiapusis pasaulio Laimės Mokytojas


Mokytojas Ryuho Okawa, Happy Science (Laimės Mokslo) įkūrėjas, yra XXI a. gyvenantis Buda, pasaulinis Laimės Mokytojas. Tęsdamas Budos Šakjamunio, Jėzaus Kristaus, Konfucijaus ir Mozės tradicijas, Mokytojas Okawa moko Tiesos ir principų, kurie veda žmones į tikrąją laimę ir atveria kelią į naują ir geresnį amžių. Jo mokymai apjungia visas tiesas, atskleistas nušvitusių žmonių, švietusių per žmonijos istoriją, ir pateikia naujus, kelią rodančius principus, reikalingus šiuolaikinei visuomenei gyventi taikoje, harmonijoje ir klestėjime.

“Pasaulio gyventojų skaičius dabar jau viršyja septynis milijardus ir auga link dešimties. Mano mintys nukreiptos į tai, kaip žmonės, gyvendami daugiau nei dviejuose šimtuose skirtingų šalių, gali gyventi harmonijoje, dirbti kartu ir gyventi laimingai Žemėje, kurios populiacija artėja prie dešimties milijardų.”

(Ryuho Okawa)


Dvasinis vadovas

Pasaulio istorijoje turbūt nėra žmogaus, kuris be išankstinio pasiruošimo perskaitė daugiau nei 2000 paskaitų. Nuo 1986 m. kovo 23 d. Mokytojas Ryuho Okawa perskaitė daugiau nei 2200 paskaitų. Šių paskaitų turinys publikuotas daugiau nei 1500 skirtingų knygų. 2010 metais Mokytojas Okawa sumušė Gineso rekordą išleisdmas net 52 knygas per vienerius metus, o 2013 metais jį dar pagerino, išleisdamas net 106 knygas per metus.
Mokytojas Okawa yra Pasaulio mokytojas, skaitantis paskaitas daugelyje šalių, įskaitant Ameriką, Braziliją, Indiją, Filipinus ir kitas šalis.


Vadybos lyderis

Nors Ryuho Okawos verslumo gebėjimai dažnai nėra akcentuojami, tačiau reikėtų pažymėti, kad 1986 m. organizaciją Happy Science jis pradėjo vos kelių kvadratinių metrų kambarėlyje. Nuo to laiko Happy Science sparčiai išaugo: iki 1990 metų apie ją žinojo visa Japonija, o nuo 2000-ųjų metų – ji tapo pasauline.
Spartų Happy Science augimą lėmė nuostabūs mokymai, bei tinkamai parinktos vadybos ir finansinės startegijos. Šių vadybos startegijų esmės galima išmokti lankantis Happy Science centruose vedamuose seminaruose arba skaitant Ryuho Okawos knygas, kuriose perteikiama šių koncepcijų esmė. Šias drąsias, tačiau pagrįstas verslo technikas praktikoje jau pritaikė daugelis Japonijos ir pasaulio verslininkų.


Tautos mokytojas

2009 metais Happy Science įkūrė pirmąją Japonijoje religinę politinę partiją, pavadintą “Happines Realization Party” (“Laimės Įgyvendinimo Partija”). Ši partija gvildena politinius klausimus vadovaudamasi Happy Science filosofija. Mokytojas Okawa politinius pareiškimus formuluoja jau nuo 1980- ųjų, tačiau politinė partija buvo įkurta po to, kai 2009-ųjų balandį jis skaitė paskaitą pavadinimu “Laimės Įgyvendinimo Partijos deklaracija”.
Būdamas Tautos mokytoju, Ryuho Okawa bando išgelbėti Japoniją nuo nacionalinės krizės. Taip pat, kaip politinis mąstytojas, Mokytojas Okawa parašė “Naują Japonijos konstitucijos projektą”, detalizuodamas pasiūlymus politinėse, ekonominėse, diplomatinėse, karinėse, socialinio saugumo ir kitose srityse.
Mokytojas Okawa taip pat kalba ir apie dabartinę tarptautinę situaciją ir kaip ji keisis ateityje.

Švietėjas

Ryuho Okawa yra žinomas, kaip žmogus, tikintis jaunimo edukacijos svarba. 2010 metais jis įsteigė “Happy Science Akademiją” – mokyklą jaunesnių ir vyresnių klasių moksleiviams.
Happy Science viduje taip pat yra daugiau mažesnių skirtingo pobūdžio edukacinių padalinių, pavyzdžiui, skirtų mažamečių ir pravaikštaujančių vaikų mokymui. Taip pat daug dėmesio skiriama anglų kalbos mokymui. Per dvejus metus Happy Science išleido daugiau nei 160 knygų, skirtų šiam tikslui.
2010 metais Mokytojas Okawa įkūrė Happy Science Valdymo ir Vadybos Institutą, kuriame ugdomi ateities politikai ir verslininkai, o 2015 metais planuojamas atidaryti Happy Science universitetas.

Mokytojas Okawa taip pat yra žinomas kaip mediumas, mąstytojas, rašytojas ir poetas. Nors tik keli iš jo talentų čia paminėti, tačiau teisinga būtų jį laikyti įvairiapusiu pasaulio Laimės Mokytoju.


Parengta pagal publikaciją tinklaraštyje The Liberty web. 
Susiję straipsniai: Ryuho Okawa, Happy Science