14 rugpjūčio, 2014

Žmogaus proto galia


Pastaruoju metu galima rasti labai daug medžiagos apie žmogaus minčių galią, jų valdymą ir pan. Mokytojas Ryuho Okawa knygoje "Saulės dėsniai" taip pat paliečia šią aktualią temą, glaustai ir aiškiai pasakodamas, kaip funkcionuoja žmogaus protas.


“Dažnai atrodo, kad mes galime jausti kito žmogaus mintis ir jo jausmus. Pavyzdžiui, kai jus traukia koks nors žmogus, jums atrodo, kad jis jus jaučia ir kad jūs jam irgi imate patikti. Ir atvirkščiai – kai jums kas nors nepatinka, tas žmogus tai pajaučia ir nuo jūsų nutolsta. Kaip įmanomas toks telepatinis bendravimas?
Proto veikla yra kūrybiniai gebėjimai, kuriuos mums suteikė Buda (Dievas). Jis savo Valia sukūrė multidimensę dvasių pasaulio struktūrą, mūsų sielas ir mūsų fizinius kūnus. Kiekvienas žmogus yra Budos (Dievo) sąmonės fragmentas, tačiau tuo pat metu jis – atskiras mikrokosmas. Tai reiškia, kad žmogaus protas funkcionuoja kaip kūrybinė Budos (Dievo) galia. Kiekviena mintis, užgimusi mūsų protuose, multidimensėje visatoje ką nors sukuria. O mūsų visų bendros mintys yra varomoji dvasinio pasaulio jėga.
Leiskite pridurti, kad esama įvairių mąstymo lygmenų. Pirma, tai mintys, kurios ateina į mūsų protą ir iš jo išeina dieną – tai normalus mūsų mentalinis aktyvumas. Antras lygmuo yra koncepcijos – jos konkretesnės. Pirmo lygmens mąstymas yra tarsi bangos jūros pakrantėje, o antro lygmens mintys labiau struktūrizuotos, nuoseklesnės. Jos turi tam tikrą siužetą ir jas galima vizualizuoti. Lyg upės srovė jos turi pastovią kryptį. Trečias mąstymo tipas susijęs su valios pastangomis. Valia yra kūrybinga ir siekia aiškių tikslų. Be to, valia turi ir ypatingų galių, kurias mes vadiname psichokineze. Ketvirtojoje dimensijoje ir aukščiau valia įgauna savybių, panašių į kūrybines Budos (Dievo) galias. Ji gali kurti įvairius dalykus. Netgi trijų dimensijų pasaulyje valia yra labai stiprus fizinis instrumentas.
Pavyzdžiui, jeigu labai norite ką nors nukreipti pozityvia kryptimi, jūsų valia staiga pakeis mentalinę to žmogaus būseną arba paveiks aplinkybes taip, kad tam žmogui būtų geriau. Kita vertus, jeigu intensyviai ko nors nemėgstate ir tas jausmas perauga į neapykantą, žmogus, į kurį tokia neapykanta nukreipta, gali susirgti, patirti įvairių nesėkmių ar net numirti jaunas. Toks pat efektas galimas ir didelėse žmonių grupėse. Jeigu dešimtys tūkstančių ar milijonai žmonių labai panorėtų šį pasaulį paversti utopija (idealiu pasauliu), tai jų sutelkta ir sustiprėjusi valia nušviestų bent vieną pasaulio kampelį. Ta šviesa uždegtų žmonių širdis ir laimė imtų sklisti po visą pasaulį, jis virstų angelų pasauliu, Dangumi Žemėje. Žinoma, galimas ir atvirkščias scenarijus. Kas atsitiktų, jei pasaulyje būtų labai daug negatyviai mąstančių žmonių, kurie skleistų neapykantos, pykčio ar egoizmo persmelktas mintis? Žvelgiant dvasios akimis, tokia negatyvi energija atrodytų kaip visa niokojantis juodas audros debesis. Žmogaus protas turi nuostabią galią arba kurti stebuklus, arba kelti nelaimes. Štai kodėl mes turime rūpestingai rinktis mintis ir žinoti, kaip jos veikia.”

Ištrauka iš Ryuho Okawos knygos “Saulės Dėsniai” (Mijalba, 2014 m.) 

Susiję straipsniai:
Protas ir smegenys – iš kur kyla mintys?
Proto ir sielos ryšys puikiai atskleistas “Saulės dėsniuose”
Kaip įveikti ligas